Aftenkonsultationer om tabu

Forårets Aftenkonsultationer er under det fælles tema tabu. Vi fokuserer på seksualitet og frigørelse, på mænds sundhed og mentale trivsel og på, hvordan hormoner nærmest kan drive os til vanvid. Læs mere om de tre Aftenkonsultationer herunder.

Vi har inviteret forskere, debattører og forfattere, en psykolog, en psykiater og en etnolog til at åbne op for emner, der stadig er ramt af tabu i vores samfund. Vi skal høre om kvinders seksualitet, om kampen for et nyt mande-ideal og om overgangsalder, teenage-raseri og forelskelser fra hormonernes perspektiv.

 

Aftenkonsultation: Kvinders seksualitet – forbud, forskrækkelse og frigørelse
I uge 6/sex er der seksualundervisning på skemaet i skoler over hele landet. På Medicinsk Museion bruger vi anledningen til seksualundervisning for voksne. Denne Aftenkonsultation handler om kvinders seksualitet – fra skyld og skam i 1700-tallet, rødstrømpernes frigørelseskamp i 1970’erne og frem til nutidens normer og tabuer. Måtte kvinder egentlig være liderlige i 1700-tallet? Og er kvinder overhovedet seksuelt frigjorte i dag?
8. februar kl. 19-21

Læs mere og køb billet her.

 

Aftenkonsultation: Mænd – hvordan går det egentlig?
Hvordan står det til med mænds sundhed – både fysisk og psykisk? At være mand i det 21. århundrede er ikke altid helt let. Fortællingen om hvad der udgør en rigtig mand er i opløsning, men hvordan definerer man et nyt ideal, og hvem skal gøre det? Kom til Aftenkonsultation og hør psykolog Svend Aage Madsen og forfatter Sebastian Lynggaards bud på udfordringer og løsninger.
25. april 19-21.30

Læs mere og køb billet her.

 

Aftenkonsultation: Hormoner – fra teenage-raseri til sveddryppende overgangsalder
Når teenageren pludselig raser, en forelskelse kilder hjertet, en baby bobler i maven eller overgangsalderen sender tåger ind i hjernen og hedeture overvælder igen, så er det kroppens hormoner, der er på spil. Gennem hele livet er både drenge, piger, mænd og kvinder påvirket af hormoner.
14. maj kl. 19-21

Læs mere og køb billet her.

 

Om Aftenkonsultationer på Medicinsk Museion
Aftenkonsultationerne på Medicinsk Museion er en foredragsrække, hvor fagfolk og forskere undersøger og tager pulsen på sundhedsvidenskabens fortid, nutid og fremtid. Aftenkonsultationer anbefales til uhelbredeligt nysgerrige, der søger smitstof til eftertanke.

Aftenkonsultationerne foregår i auditoriet fra 1787, der oprindeligt blev bygget som det Kongelige Kirurgiske Akademi. Efter konsultationen anbefales det at tage en drink og en spadseretur rundt i museets udstillinger.

Husk at en hypokonderbillet til alle tre arrangementer kan købes med en helende rabat.