MedicinhistoriePodcast

Død og Diagnose – en dødssyg podcast

Velkommen til en ny podcast-serie! Tuberkulose, pest og kopper - epidemier har hærget siden civilisationens begyndelse. Så meget, at de har formet vores kultur og vores samfund – de er en vigtig brik af vores fælles historie. Podcast-serien ’Død og Diagnose’ sætter fokus på danskernes overlevelsesstrategier i kampen mod de livstruende epidemier. For svære sygdomme giver fremdrift i behandlingerne, og lægevidenskaben bygger netop på den modstandskamp, mennesket gennem historien har ført mod bakterier og vira.

Velkommen til en ny podcast-serie! Tuberkulose, pest og kopper – epidemier har hærget siden civilisationens begyndelse. Så meget, at de har formet vores kultur og vores samfund – de er en vigtig brik af vores fælles historie. Podcast-serien ’Død og Diagnose’ sætter fokus på danskernes overlevelsesstrategier i kampen mod de livstruende epidemier. For svære sygdomme giver fremdrift i behandlingerne, og lægevidenskaben bygger netop på den modstandskamp, mennesket gennem historien har ført mod bakterier og vira.

’Død og Diagnose’ starter med pesten i 1347 og slutter 10 afsnit senere et stykke ind i fremtiden.  Hør om alt fra vandrende køer som behandling mod kopper, røg i skridtet mod kolera og spadsereture ved vandet mod tuberkulose. Men også om effektive karantæner, virksomme vacciner og livreddende kirurgi.

Det er historier med både gru og håb, med ufattelige dødstal og store videnskabelige og samfundsmæssige fremskridt. Og også en undersøgelse af det paradoks, at den succesrige kamp mod sygdommene ind i mellem har ført – og stadigvæk fører – til nye livstruende epidemier.

Podcasten henvender sig til alle der gerne vil vide mere om behandlinger og sygdom i historisk perspektiv – og hvordan den historie har været med til at danne de forestillinger om krop, sundhed og sygdom, som vi bærer rundt på i dag.

Find podcasten ‘Død og diagnose’, hvor du hører dine podcast. Du kan også finde en kort introduktion og første afsnit om Pesten her. Derefter kommer der et nyt afsnit hver 14. dag.

Du kan også følge ”Død og Diagnose” på Facebook, Twitter og Instagram via @doedogdiagnose

’Død & Diagnose’ er lavet af Mikkel Andreas Beck og David Birch i samarbejde med Medicinsk Museion og Lundbeckfonden.