Nyheder

Er du i balance? Kom til aftenkonsultation på Medicinsk Museion!

Så er der en uge til at vi her på Medicinsk Museion lancerer vores nye række af aftenarrangementer – Krop | Medicin | Ting: nærkontakt af den materielle slags. Det første arrangement, Kroppen i balance: Fra igler til piller, finder sted torsdag den 22. marts, kl 19.30. Arrangementet tager udgangspunkt i udstillingen Balance og Stofskifte […]


Så er der en uge til at vi her på Medicinsk Museion lancerer vores nye række af aftenarrangementer – Krop | Medicin | Ting: nærkontakt af den materielle slags.
Det første arrangement, Kroppen i balance: Fra igler til piller, finder sted torsdag den 22. marts, kl 19.30.
Arrangementet tager udgangspunkt i udstillingen Balance og Stofskifte og vil fokusere på de mange fascinerende idéer om, hvad det gennem tiden har betydet at være sund og i balance – og hvad læger kan gøre for at behandle sygdom og ubalance. Da vi i sin tid planlagde udstillingen, besluttede vi hurtigt, at det ikke skulle være en slags pædagogisk introduktion til, hvad kroppen er, sådan i lærebogsforstand. I stedet ville vi bruge genstande fra medicinens historie og nutid til at sætte fokus på de måder som lægevidenskaben er med til at forme vores opfattelse af os selv og den krop, vi har.
Vi mener nemlig, at lægevidenskaben ikke bare træder ind i vores liv når vi er syge og forlader os når vi bliver raske igen. Nej, den er med til at forme nogle af de måder, vi helt grundlæggende forstår os selv på og lever vores liv. Lægevidenskabens forståelser af kroppen kommer under huden på os, så at sige.
De tanker, vil vi gerne følge op på med arrangementet d. 22/3. Vi vil iscenesætte læger fra fortid og nutid, og lade dem vise deres redskaber frem og forklare forskellige tiders behandlingsmetoder. Hør om åreladning og brækmidler, om akupunktur og homøopati, og om den nyeste videnskabelige forskning i vores stofskifte og livsstil.
Til arrangementet lader vi fortid møde nutid. Vi har været så heldige at få professor Bente Klarlund Pedersen, bl.a. kendt fra Politikens Sundhed og Motions sider til at repræsentere den allernyeste videnskabelige medicin. Mens museumsinspektør Morten Skydsgaard fra Steno Museet, der er lægeuddannet og dertil har en ph.d. i medicinhistorie, påtager sig rollen som læge fra midten af 1800-tallet. Endelig vil professor Helle Johannessen fra Syddansk Universitet give et indblik i en række forståelser af balance fra det, vi kalder den alternative medicin.
Vi ser frem til en aften med fascinerende genstande, gode historier og inspirerende debat i en historisk ramme. Vi er ved at ordne de sidste praktiske detaljer, finde genstande frem fra samlingerne og gøre auditoriet klar til en aften med levende og engagerende forskningsformidling.
Der er stadig billetter til salg, de kan købes på Politiken Billet (klik her – medlemskab kræves ikke). De koster 50,- og inkluderer en drink.
Vel mødt!