Events

Medicinsk Kulturnat

Vi nærmere os med hastige skridt d. 12. oktober, som er dagen for årets Kulturnat i København. Og som sædvanlig er vi på Museion med på programmet med en masse aktiviteter! Som mange måske ved, har Medicinsk Museion til huse i det Kongelige Kirurgiske Akademi på Bredgade 62 fra 1787. Det betyder, at bygningen i […]

Vi nærmere os med hastige skridt d. 12. oktober, som er dagen for årets Kulturnat i København. Og som sædvanlig er vi på Museion med på programmet med en masse aktiviteter!
Som mange måske ved, har Medicinsk Museion til huse i det Kongelige Kirurgiske Akademi på Bredgade 62 fra 1787. Det betyder, at bygningen i år fylder 225! Det fejrer vi på Kulturnatten ved at sætte fokus på kirurgi. Vi vil bl. a. fortælle om kirurgiens lange og fascinerende historie og vise nogle at de genstande, som har været anvendt af de tidligere såkaldte barberkirurger. Herudover vil vi også give et indblik i den allernyeste udvikling inden for fremtidens kirurgi, hvor læger nu ved hjælp af avancerede robotter kan kirurger nu foretage komplicerede indgreb med utrolig præcision.
I vores helt nyåbnede udstilling Fedme – hvad er problemet? kan du også komme tættere på en af nutidens vidundere inden for moderne kirurgi, nemlig fedmeoperationen gastrisk bypass. Se hvordan operationen foregår og hør både læger, forskere og patienter fortælle om deres oplevelser.
Der bliver også mulighed for at opleve en live ultralydsscanning på storskærm, hvor du kommer til at kigge ind i et levende menneskes inderste indre. Og for de mere praktisk anlagte er der lagt op til sjov med nål og tråd, når vi demonstrerer sutur, dvs. at lukke sår. Lær hvordan man gør og test din egen fingerfærdighed!
Sidst men naturligvis ikke mindst er der selvfølgelig åbent i husets andre udstillinger. Der går også rygter om, at vores samlingsafdeling vil finde nogle mere sjældent fremviste eksemplarer frem fra Medicinsk Museions store samling! Og da vejrudsigten tyder på, at Kulturnatten bliver en kold fornøjelse, bliver der også mulighed for at nyde et glas med noget varmt og rart 🙂
Se hele programmet for aftenen her. Vi glæder os rigtigt meget til se jer!
[pl_video type=”youtube” id=”VEplDRMGS6Y”](Ovenstående video er et projekt lavet af studerende fra Film- og Medievidenskab, KUA.)