AppendixEvents

Skriv dig ind i kroppen – skriveworkshops på Medicinsk Museion

Med oplæsninger, talks, museumsgenstande og skriveøvelser åbner vi et særligt rum, der indbyder til refleksion over livet med kroppen.

Skriv din krop
I november inviterer Medicinsk Museion vores publikum med på to skriveworkshops, hvor vi skriver os ind i kroppen. Arrangementerne Skriv din krop går tæt på kroppen gennem litteraturen – med oplæsninger, talks, museumsgenstande og skriveøvelser åbner vi et særligt rum, der indbyder til refleksion over livet med kroppen.

Skriv om kroppens skjulte verden og dens trillioner af mikrober
Lørdag 4. november skriver vi os ind i kroppens skjulte verden, når vi får besøg af den engelske digter James Wilkes. Hjulpet på vej af museets kurator Adam Bencard udforsker vi den fascinerende symbiose mellem menneskets krop og dens mikrober. Vi sætter os i mikrobernes sted og skriver fra deres perspektiv. Hvordan lever disse mikrober? Har de følelser? Og hvordan oplever de deres livsverden? Med udgangspunkt i en koloni af levende mikroorganismer i udstillingen Mind the Gut undersøger vi de livsvigtige mikrobers perspektiv på den menneskelige krop.

Skriv din krop med digteren James Wilkes

Skriv med Caspar Eric om kroppe med handicap
Efterårets anden workshop 28. november er med den danske digter Caspar Eric. Hør Caspar Eric fortælle om sit liv levet i en krop begrænset af cerebral parese og læse op af sin anmelderroste digtsamling Nye balancer. Gennem skriveøvelser undersøger vi, hvordan det opleves at have en krop, der ikke fungerer som de fleste andres. Hvad betyder det at leve i et samfund, der ikke er indrettet til de begrænsninger din krop har? Og hvilke erfaringer gemmer de ”uperfekte” kroppe, der gennem historien har været uønskede og diskriminerede? Disse spørgsmål dykker vi ned i gennem skrivning guidet af Caspar Eric og med udgangspunkt i museets samling af historiske proteser.

Skriv din krop med Caspar Eric

Om Skriv din krop
Arrangementerne Skriv din krop er åbent for alle. Det eneste, der forventes, er lyst til at deltage aktivt i skriveøvelserne. Det er ikke et krav at have erfaring med at skrive, der vil være god introduktion til øvelserne, så alle kan være med på deres eget niveau. Følg med på vores hjemmeside og Facebook, hvor vi løbende vil annoncere flere skriveworkshops.

OM APPENDIX
Skriv din krop finder sted i Appendix. Her inviterer vi forskere, kunstnere, patienter, studerende, erhvervsfolk og alle andre interesserede indenfor til inspirerende snakke og involverende aktiviteter. Sammen udfordrer og udforsker vi menneskers sygdom og sundhed — og alt det ind imellem.