Virtual Reality på Medicinsk Museion

I juli 2021 blev Medicinsk Museion udvalgt til at medvirke i et projekt kaldet Digitraining. En del af projektet var, at Medicinsk Museion, i samarbejde med Khora, skulle udvikle en Virtual Reality film til museet.

Projektet “Digitraining” er et kursus og uddannelse til udvalgte museumsansatte i Europa, som arbejder med digital kommunikation. Og her var jeg så heldig at blive udvalgt til at deltage. Projektet er et samarbejde med flere europæiske aktører og støttet af Creative Europe. Jeg havde søgt om optagelse i sommeren 2021 og vi var blevet udvalgt som ét ud af tre museer til at modtage undervisning, coaching og til sidst udarbejdelse af en VR oplevelse. Læs mere om Digitraining 

VR oplevelsen blev udviklet i samarbejde med det danske firma Khora, som er et virtual og augmented reality produktionsstudie basseret i København. Samarbejdet er blevet til en film, der handler om øjet – “Øjet der ser”, som kan opleves på museet fra 31. august 2021 i udstillingen “I blinde”.

Læs mere om VR projektet
Læs mere om udstillingen “I Blinde”

Her kan du finde et par billeder fra udviklingen af filmen.

Film om tilblivelsen af VR film

Her fortæller jeg mere om, hvordan vi arbejdede med Khora om at lave Virtual Reality filmen “Øjet der ser”. Filmen er på engelsk, da den blev brugt til at vise til vores Europæiske samarbejdspartnere.