Øjet der ser. VR på Medicinsk Museion

Øjet der ser – VR film

Nu kan du prøve at være farveblind, hallucinere og blive klogere på hvordan øjet fungerer i en ny VR film, der hedder ”Øjet der ser”. 

Øjet der ser

Virtual Reality på Medicinsk Museion

Hvordan opleves det, når øjnene ikke virker som de gør hos de fleste og hvordan føles det at have en øjensygdom?

Vigtigt sanseorgan
85 procent af vores sanseindtryk kommer fra øjnene, og dine øjne er i stand til at behandle mere end 36.000 stykker information i timen. Men disse synsindtryk kan blive forandret af sygdomme og andre tilstande i øjet som fx grøn stær og farveblindhed.

Digitalt eksperiment
For første gang har Medicinsk Museion eksperimenteret med Virtual Reality og skabt en film, der viser hvordan det er at leve med øjensygdomme, farveblindhed og synsforstyrrelser.

Øjet der ser. VR på Medicinsk Museion

VR stimulerer sanserne
VR kan aktivere sanser og følelser på en helt anden måde end andre medier og netop det ville vi gerne gøre brug af her. Vores ønske var, at lave en film, der giver publikum mulighed for at se verden gennem andres øjne og på den måde mærke på egen krop, hvad et synshandikap er. Filmen tager publikum på en tur igennem forskellige synsindtryk – forhåbentligt går man derfra med en fascination af, hvor fantastisk øjet er og med en større forståelse for mennesker med et synshandikap.

Praktisk info
VR-filmen hedder “Øjet der ser” kan opleves fra 31. august 2022 i museets udstilling ”I blinde”. Oplevelsen findes på dansk og engelsk. Filmen er produceret af Khora i samarbejde med Medicinsk Museion. Filmen er støttet af Creative Europe. Tak for faglig sparring til Øjenforeningen, ved øjenlæge og formand Carsten Edmund og direktør Marijke Vittrup.

Læs mere om arbejdet med Virtual Reality
Læs om udstillingen “I Blinde”.