I blinde

Udstillingen åbner for publikum 8. februar 2019.

Den lille udstilling I blinde skal som udgangspunkt ikke ses men føles og lyttes.

Udstilingen består af historiske og nutidige kommunikationsmidler anvendt af mennesker med blindhed og nedsat syn. De repræsenterer forskellige teknologier og metoder, som gør det muligt at læse og skrive i blinde. Uhørt for en museumsudstilling, må du gerne røre ved genstandene.

Udstillingen er ikke tiltænkt øjet, og derfor er der kun meget lidt trykt tekst i udstillingen. For at få det fulde udbytte skal du lytte til synstolkningen gennem høretelefonerne i udstillingen, eller ved at klikke på afspilleren herunder.

Den blindehistoriske samling

Udstillingen I blinde viser genstande fra Den blindehistoriske samling, som Medicinsk Museion overtog fra Institut for Blinde og Svagsynede (IBOS) i 2009.

Gennem de seneste to år har Medicinsk Museion digitaliseret og registreret samlingen. Hele den blindehistoriske samling er tilgængelig på hjemmesiden blind.museion.ku.dk, og det er muligt at downloade og printe 3D-modeller af udvalgte genstande.

Adgangsforhold

Museet befinder sig i historiske bygninger med mange trapper og desværre uden lift eller elevator, men personalet er klar til at give en hjælpende hånd. Har du et synshandicap, må du gratis medbringe en ledsager og førerhunde er velkomne.

Klik her for at læse pressemeddelelse

Adresse

Bredgade 62, 1260 København K

Postadresse:
Fredericiagade 18, 1310 København K
Telefon: 35 32 38 00 (man-fre kl. 10-14)

E-mail: museion@sund.ku.dk

Åbningstider

Tirsdag - fredag kl. 10  16
Weekender: 12 – 16
Mandag lukket
Klik her for mere info om åbningstider og priser

Følg os

Nyhedsbrev