Workshop: Food Cravings

21. september, 2022 - 24. september, 2022

Har du haft en ustoppelig trang til at smovse pickles og appelsiner, eller slet ikke kunnet udstå tandpasta og rå løg? Så er det måske dig vi leder efter til en workshop om food cravings. Vi vil meget gerne høre om dine oplevelser til vores forskningsprojekt om gravides spisevaner og madaversioner.

Workshop om Food Cravings

Formål med workshop
Formålet med workshoppen er at øge forståelsen for hvilke grupper af fødevarer kvinder har særlig trang til under graviditeten. Derudover vil vi også gerne udvikle metoderne til studiet af gravide kvinder ved at involvere offentligheden i indsamling af viden.

I løbet af workshoppen vil du have mulighed for at dele dine personlige erfaringer, samt at diskutere hvad du tror der forårsager food cravings og aversioner under graviditet. Du vil også være med til at teste og give feedback på nogle af de videnskabelige metoder, der vil blive brugt til at undersøge emnet. Dette inkluderer test af en smartphone app, spørgeskemaer, samt at lugte til og udvælge forskellige maddufte, der skal bruges i det humane studie.

Plan for workshop

• Kort introduktion om workshop og forskningsstudie
  • Gruppediskussion om food cravings og aversioner og deres årsager
  • Pause med forfriskninger
  • Test af en app og spørgeskema til food cravings
  • Test af forskellige Sniffin Stick-dufte

• Deadline for udfyldning af spørgeskema er hurtigst muligt…
  • Arrangementet bliver afholdt midt-september på Medicinsk Museion I København og består af en interaktiv session på ca. 2,5 timer.
  • Tidspunktet for workshoppen afhænger af svarene i spørgeskemaet. Du får svar hurtigst muligt om den endelige dato.
  • Der vil bliver serveret forfriskninger og også givet en mindre pengebeløb på 500 kr., som en lille kompensation for tiden deltagerne bruger. Hvis du allerede er ansat på KU får du en lille gave og ikke penge.
  • Vi inviterer gravide kvinder, kvinder der har været gravide, samt forskere og sundhedsprofessionelle med speciale i prænatal pleje.
  • Workshoppen vil hjælpe os med at udvikle det første studie nogensinde, der undersøger trang og aversioner til bestemte fødevarer undervejs i graviditeten.
  • På Kulturnatten på Medicinsk Museion, håber vi at kunne fremvise de fødevarer, som deltagerne af dette arrangement kommer frem til, er særligt eftertragtet af kvinder under graviditeten. Formålet er at oplyse offentligheden omkring fænomenet madtrang under graviditet

Har du spørgsmål så skriv til Erica Eberl erica.eberl@sund.ku.dk

Her kan du udfylde spørgeskemaet.

PhD project at the University of Copenhagen
This workshop is part of a PhD project at the University of Copenhagen titled Investigating dietary changes, food cravings and food aversions during pregnancy. The first part of this project involves collecting knowledge from women who have been, or currently are, pregnant, as well as researchers and health professionals specializing in pre-natal care. The second part of this project is a human study conducted at the Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research (CBMR) to determine the causes of pregnancy cravings and aversions. It is important to note, that you can attend this workshop without any obligation to participate in the human study.

People behind the project
The PhD project is funded by CBMR in collaboration with the Medical Museion. Erica Eberl is the primary researcher and is a PhD fellow at CBMR as well as an Accredited Practicing Dietitian and member of Dietitians Australia. All researchers involved have completed the necessary training to comply with the EU’s General Data Protection Regulation.

Download digital flyer