Udstillinger

Vi har både særudstillinger, faste udstillinger og mindre installationer. Her kan du få et overblik over, hvad du kan opleve på Medicinsk Musieon. 

Still fra værket Anatomisk Sangbog - Udstilling
Anatomisk Sangbog

Anatomisk Sangbog er et videoværk, der undersøger kroppens bevægelser set fra en musikalsk indfaldsvinkel med et minutiøst fokus på enkelte led og muskler.

Læs mere

Corona bliver også historie en dag
Corona bliver også historie en dag

Udstillingen trækker tråde tilbage i tiden, når den spejler året med covid-19 i fortidens erfaringer med store epidemier.

Læs mere

The Living Room

The Living Room er et eksperimenterende projekt, hvor vi udforsker objekters forskellige livsstadier – fra frossen dvale, der forlænger liv, til accelereret forfald. Udstillingen kan kun ses på omvisninger om fredagen kl. 13.30.

Læs mere 


Kintsugi

Når livet leves får vi skrammer. Nogle gange små rifter, andre gange større sår og sammenbrud. Vi kan lappes sammen og leve videre, og reparationerne bliver vidnesbyrd på vores levede liv. Denne udstilling udforsker, hvordan den medicinske videnskab og teknologi forsøger at reparere den skrøbelige krop.

Læs mere

Mind the gut
Mind the Gut

Vores hoved og mave er under lup i udstillingen Mind the Gut. Udstillingen viser, hvordan læger, forskere, patienter og kunstnere gennem tiden har forsøgt at forstå og behandle det komplicerede forhold mellem hovedet og maven.

Læs mere


Det indsamlede menneske

Fostre, skelletter, celler og DNA. Udstillingen viser et stort udvalg af Medicinsk Museions historiske samlinger af den menneskelige krop – fra slutningen af 1700-tallet og frem til i dag.

Læs mere her

Balance og stofskifte

Kroppen er i disse år genstand for stor opmærksomhed. I medielandskabet bliver kroppen dyrket som tyk eller tynd, rask eller syg, afhængig, trænet eller manipuleret. Men forståelsen af, hvad der gør en krop syg, er ikke entydig. Hver tid har forskellige bud på, hvordan kroppen skal forstås, og ikke mindst hvad sygdom og sundhed er.

Læs mere

Øjet der ser. VR på Medicinsk Museion
Øjet der ser – Virtual Reality

Nu kan du selv prøve at være farveblind, hallucinere og blive klogere på, hvordan øjet fungerer i en ny Virtual Reality-film, der hedder ”Øjet der ser”.

Læs mere


Psykiatrirummet

Spændetrøjer, hjernekasse og et elektrochokapparat. Meget har ændret sig de sidste 50 år, men de vigtige spørgsmål er stadig til diskussion: Hvad er psyken? Hvornår er social afvigelse sygelig? Hvordan spiller livshistorie, kemi, genetik og omverden sammen?

Læs mere


I blinde

Denne lille udstilling skal ikke ses, men føles og lyttes til. Udstillingen består af historiske og nutidige kommunikationsmidler anvendt af mennesker med blindhed og nedsat syn. Uhørt for en museumsudstilling, må du gerne røre ved genstandene.