Farvel til The Living Room

21. juni, 2023

Medicinsk Museions eksperimenterende projekt The Living Room lukker. For at sige passende farvel til et projekt fuld af liv inviterer Medicinsk Museion til en aften med kunstnertalks, ny-producerede kunstfilm og bobler. Gratis, tilmelding ikke nødvendig.

I 2021 åbnede Medicinsk Museion dørene til The Living Room – et eksperimenterende rum med usædvanlige møder mellem medicinske genstande og levende organismer. I et kælderrum på museet har fugt, svampe, larver og mider fået lov til at nedbryde genstande, som normalt konserveres for bevaring på et museum. Lyserøde østershatte har groet i aflagte medicinbøger, og voksmøllelarver har spist sig igennem laboratorie-plasticskrald i multisensoriske kunstinstallationer. Nu siger kunstnere, konservatorer og forskere farvel til The Living Room og du kan være med.

Læs mere om The Living Room her.

Program

19:00-19:15: Intro talk: The Living Room og afslutningens ulidelige uafsluttethed (Martin Grünfeld)
19:15: Filmvisning: Border Haunting (decomposed version) af Maria Brænder
19:35: Talk: Introduktion til Weird excavation (Eduardo Abrantes & Tim Flohr Sørensen)
19:50: Filmvisning: Weird excavation af Eduardo Abrantes, Tim Flohr Sørensen, Amalie Schjøtt-Wieth, Martin Grünfeld
20:15: Talk: Digital Materialities (Karen Harsbo, Malene Bang, Oskar Koliander og Maibritt Borgen)

Derefter reception og mulighed for at besøge The Living Room for sidste gang.

Nedbrydelige skulpturer, samtidsarkæologi og døende filmruller

Samtidsarkæolog Tim Flohr Sørensen og kunstner Eduardo Abrantes vil fortælle om, hvordan en udgravning udgjorde en form for afsked med den dynamiske installation Worm dome, der oprindelig beværtede plastic-spisende voksmøllelarver, men som over tid udviklede sig til et habitat for mug og mider.

Kunstnergruppen Digital Materialities fra Kunstakademiets Billedkunstskoler fortæller om udviklingen af deres nedbrydelige 3D-printede mycelium-baserede skulpturer Daphne. Og om hvordan de arbejder med bæredygtige materialer i en verden overbebyrdet med ting.

Oplev også kunstfilmen Border Haunting af kunstner Maria Brænder.  Den analoge film har været nedsunket i et slimet opkog af sved- og svamperester og siden hengemt, skyllet, tørret, bearbejdet, scannet og klippet på ny. Filmen undersøger grænselandet mellem individet og dets sammenfiltrede sameksistens med mikrober, andre organismer og omverden.

Praktisk info:
Hvornår: 21. juni kl. 19-21
Gratis, uden tilmelding
Hvor: Auditoriet, Medicinsk Museion