Skriveworkshops
på Medicinsk Museion

Vi går tæt på krop og sind gennem litteratur. Med oplæsninger, talks, museumsgenstande og skriveøvelser åbner vi et særligt rum, der indbyder deltagerne til refleksion over livet med kroppen. 6. marts, 14. marts og 18. april

Skriveworkshops på
Medicinsk Museion

I foråret 2024 får Medicinsk Museion besøg af tre forfattere, der i samarbejde med museet laver hver deres skriveworkshop. Vi går tæt på krop og sind gennem litteratur. Med oplæsninger, talks, museumsgenstande og skriveøvelser åbner vi et særligt rum, der indbyder deltagerne til refleksion over livet med kroppen.

De tre forfattere er Gry Stokkendahl Dalgas, der skriver om køn, krop og hormoner. Sammen med Julie Sten-Knudsen udforsker vi fødselsvidenskabens historie og hvordan litteraturen kan give et sprog til fødselserfaringen. Og i selskab med Anna Rieder undersøger vi, om vi kan bruge sproget og litteraturen til at forklare og bedre forstå menneskets indre tilstande.

Arrangementerne er åbne for alle. Det eneste, der forventes, er lyst til at deltage i skriveøvelserne. Det er ikke et krav at have erfaring med at skrive.

Læs mere om de tre workshops


6. marts kl. 16
Skriveworkshop med Gry Stokkendahl Dalgas om køn, krop og hormoner
I sin seneste bog At performe transkønnet vrede skriver Gry Stokkendahl Dalgas om transkønnede erfaringer i det danske sundhedssystem og historien bag kønsbekræftende operationer. Med inspiration fra bogens hybridform har Gry udformet seks forskellige skriveøvelser, der med hver sin vinkel og genremæssige greb afsøger Knud Sands høns fra museets samlinger og de mangeartede fortællinger, de rummer.
Læs mere

Foto: Lærke Posselt
14. marts kl. 16
Skriveworkshop med Julie Sten-Knudsen om moderskab
Når et barn fødes, forløses også en mor, som i ni måneder har båret barnet i sin krop. Hvilke erfaringer findes i denne efterfødselskrop? Og hvilke tanker og følelser knytter sig til oplevelsen af at føde et barn? Det undersøger vi denne eftermiddag, hvor deltagerne møder Julie Sten-Knudsen, forfatter til digtsamlingen Syv lag, der handler om kejsersnit, moderskab og kroppens skrøbelighed.
Læs mere


18. april kl. 15
Skriveworkshop med Anna Rieder om psykisk sygdom
Psykisk sygdom rammer 4 ud af 5 danskere gennem livet. Alligevel er psykiske udfordringer sværere at tale om og forstå end fysiske sygdomme. Et brækket ben med gips og genoptræning er synligt og håndgribeligt, mens psykens knuder er utilgængelige og abstrakte. Denne eftermiddag undersøger vi det komplekse sind sammen med den anmelderroste forfatter Anna Rieder. For kan vi bruge sproget og litteraturen til at forklare og bedre forstå menneskets indre tilstande?
Læs mere